Bug Reports
Nurbs Cylinder Round Edge

Created a nurbs cylinder and applied round to one end.

Result: the round has no nurbs surface, the edge is transparent and no visible nurb surfaces in viewed in Texture mode or Wire.

Any one else have this issue?

LW: 2018.0.6
LWCAD: 2018.3 RC1

Sent report with screen grab

Created a nurbs cylinder and applied round to one end. Result: the round has no nurbs surface, the edge is transparent and no visible nurb surfaces in viewed in Texture mode or Wire. Any one else have this issue? LW: 2018.0.6 LWCAD: 2018.3 RC1 Sent report with screen grab

Update

switch the tool to poygon and the round works, however is should function in nurbs.

Update switch the tool to poygon and the round works, however is should function in nurbs.

update 2

the same problem witha simple nurbs box, apply round, same reult no nurbs surfaces.

update 2 the same problem witha simple nurbs box, apply round, same reult no nurbs surfaces.

Round tool will be replaced with new Round TR tool.
Round TR is specifically designed for NURBS and it is almost finished.
It will be released with next free update 2018.5 this year.

Round tool will be replaced with new Round TR tool. Round TR is specifically designed for NURBS and it is almost finished. It will be released with next free update 2018.5 this year.

Viktor Veličko, WTools3D founder

Yes I have this problem too.

If I use round on nurbs primitive edge only chamfer works, fillet and blend don't show anything as if the surfaces have been exploded with no joining edges and a gap.

If I use round on a polygon object edge again only chamfer works. However if I select fillet or blend, it is a crash of modeler everytime.

The fillet, blend and chamfer work on a 2 point polygon line really well though.

LW 2019.4 - LWCAD 2018.3 for my versions.

I just upgraded yesterday from version 5.5.

Thanks again Viktor for your hard work and talent, cheers. smile

Yes I have this problem too. If I use round on nurbs primitive edge only chamfer works, fillet and blend don't show anything as if the surfaces have been exploded with no joining edges and a gap. If I use round on a polygon object edge again only chamfer works. However if I select fillet or blend, it is a crash of modeler everytime. The fillet, blend and chamfer work on a 2 point polygon line really well though. LW 2019.4 - LWCAD 2018.3 for my versions. I just upgraded yesterday from version 5.5. Thanks again Viktor for your hard work and talent, cheers. :D
edited Oct 8 at 12:50 pm

I also found bug with roof extend.

Auto roof generates fine but when using roof extend the geometry is misaligned or twisted. It doesn't work either on a simple rectangle roof it is misaligned and offset.

Also if you click on a polygon by mistake using offset in the smart edit tools the program will hang and not respond.

Just some bugs I have found playing around with things.

Cheers.

I also found bug with roof extend. Auto roof generates fine but when using roof extend the geometry is misaligned or twisted. It doesn't work either on a simple rectangle roof it is misaligned and offset. Also if you click on a polygon by mistake using offset in the smart edit tools the program will hang and not respond. Just some bugs I have found playing around with things. Cheers.

The round tool is in develoment to work with the NEW TR system.

The round tool is in develoment to work with the NEW TR system.

Found another bug.

I use patch on some splines or curves and when I click "close U" the patches just disappear!!

It will not close the loop. On the demonstration you see Viktor snap and link all the patches until the very last segment and then press close U and it finishes the loop.

Well not for me!!

Lots of bugs here a bit frustrated I'm doing things as I'm supposed to and stuff ain't working right at all.

Found another bug. I use patch on some splines or curves and when I click "close U" the patches just disappear!! It will not close the loop. On the demonstration you see Viktor snap and link all the patches until the very last segment and then press close U and it finishes the loop. Well not for me!! Lots of bugs here a bit frustrated I'm doing things as I'm supposed to and stuff ain't working right at all.
edited Oct 8 at 8:08 pm

Round tool it is working better in latest beta version.

Patch tool now appears to create a hard crash everytime I use it.

Round tool it is working better in latest beta version. Patch tool now appears to create a hard crash everytime I use it.

That Path crash slipped accidentally into latest beta.
Fixed already.

That Path crash slipped accidentally into latest beta. Fixed already.

Viktor Veličko, WTools3D founder

Great Viktor!!!

The nurbs tools are coming along nicely, I was excited to experiment with the patch tool.

Also the roof extend bug I had is fixed again in this beta and auto roof and extend work great again.

Cheers.

Great Viktor!!! The nurbs tools are coming along nicely, I was excited to experiment with the patch tool. Also the roof extend bug I had is fixed again in this beta and auto roof and extend work great again. Cheers.

I will release next beta now so you can test also Patch.

I will release next beta now so you can test also Patch.

Viktor Veličko, WTools3D founder

Great. I accidentally just downloaded the same beta version. smile

Cheers.

Great. I accidentally just downloaded the same beta version. :D Cheers.

2018.303 beta uploaded. But windows only.
Deselection in Round and Offset reverted to previous.
SO many people had a problem with this, so it is reverted to behavior of version 2018.1.

Let me know if any other problem.

2018.303 beta uploaded. But windows only. Deselection in Round and Offset reverted to previous. SO many people had a problem with this, so it is reverted to behavior of version 2018.1. Let me know if any other problem.

Viktor Veličko, WTools3D founder

edited Oct 18 at 12:53 am

Viktor. The patch crash is now fixed which is great.

The closed U function does not work. You click closed U and the nurbs surfaces all disappear!!

All segments join correctly until the last one and then when you click closed U they all disappear!

Viktor. The patch crash is now fixed which is great. The closed U function does not work. You click closed U and the nurbs surfaces all disappear!! All segments join correctly until the last one and then when you click closed U they all disappear!
118
15
3
live preview
enter atleast 10 characters
WARNING: You mentioned %MENTIONS%, but they cannot see this message and will not be notified
Saving...
Saved
With selected deselect posts show selected posts
All posts under this topic will be deleted ?
Pending draft ... Click to resume editing
Discard draft